Foto’s 2016-2017

Juf Francine heeft na vele jaren trouwe dienst in het onderwijs deze week afscheid genomen van OBS Harlekijn. We wensen juf Francine héél veel vrije tijd en geluk! Tijd om te gaan genieten van een welverdiend pensioen.

In samenwerking met handbalvereniging BDC'90 en leerlingen van Brandenberg hebben de groepen 3 en 4 een geweldige sportmiddag beleefd.

In samenwerking met handbalvereniging BDC'90 en leerlingen van Brandenberg hebben de groepen 1 en 2 een geweldige sportochtend beleefd.

De kleuterbouw heeft de juffendag dit jaar in Schinveld gehouden. Alle kinderen mochten naar een manege waar van alles te doen was.

Meester Charles heeft voor beide groepen 5 een demonstratie van een kerkorgel geregeld. De leerlingen mochten zelfs in het orgel kijken hoe de lucht circuleert.

Groepen 4b, 5a en 5b hebben springrolls gemaakt. Omdat het zo'n lekker weer was, hebben de kinderen ze buiten lekker op kunnen eten.

Groep 1-2d heeft voor het project Multicultuur een Italiaanse maaltijd bereid. Er zijn héél veel foto's gemaakt (ze waren te leuk om een selectie te maken...).

Onder leiding van Cristel Reneman hebben de kleuters van een geweldige voorstelling kunnen genieten bij ons op school: 'Mijn hoofd op reis'. De kinderen werden zelf ook actief betrokken bij de voorstelling.

Zuid-Amerika staat bekend om de felle kleuren, mooie natuur maar ook armoede. Wat is er mooier dan oude 2e-hands stoelen een nieuwe Zuid-Amerikaanse look te geven? Onder leiding van Myrthe Boymans zijn de leerlingen aan de slag gegaan met de stoelen. Iedere twee stoelen hebben een eigen thema gekregen waaronder Jungle apen, Zuid-Amerikaanse mandala's, Argentijnse stieren en Tango dans. De resultaten mogen er zijn!

Groep 6a heeft een workshop Cajon / Sjamanen trommel gevolgd. Deze werd verzorgd door Patrick van den Heuvel. Na een poosje oefenen kwam er bij heel wat kinderen een aardig ritmegevoel naar boven.

Groep 7a heeft verschillende workshops gevolgd voor het project Multicultuur.

Groep 8b heeft een workshop 'Dans' gevolgd.

Groep 3a heeft voor het Multicultuurproject Afrikaanse maskers gemaakt.

Bianca Beckers en de moeder van Noa Coenen hebben beiden een presentatie gegeven aan groep 4a over Afrika. De kinderen spreken nu al een beetje Zuid-Afrikaans en hebben weer heel wat bijgeleerd.

Schoolreis van de groepen 7 naar de Efteling

De groepen 3 t/m 6 zijn op schoolreis naar Toverland geweest. Op deze zonnige dag hebben de kinderen een geweldige dag beleefd.

Van de schoolreis naar Pee Wee zijn er foto's gemaakt van groep 1/2d.

Groep 4a heeft zelf hutten van takken gebouwd. Eerst hebben ze doeken met tape beplakt om mooie vormen te krijgen. Vervolgens zijn ze met mooie kleuren beschilderd. Nadat er een stabiele constructie was ontstaan, zijn de doeken bevestigd.

Op 19 mei mocht groep 1/2C een bezoekje brengen aan kasteel Cortenbach. Na een rondleiding door het kasteel van een echte kasteeldame we mochten in de tuin van het kasteel gaan kijken. We mochten bij de koeien kijken, om vervolgens te genieten van een lekkere aardbei uit de boerderijwinkel. Na een korte pauze mocht iedereen zelf een potje vullen met grond en kozen we zelf uit wat voor zaadjes we wilden planten. Het potje mochten we mee naar huis nemen! Ondanks de regen hebben we een hele gezellige dag gehad!

Knutselmiddag Multicultuur Azië 4b

Groepen 4b, 5a en 5b zijn een middag bezig geweest met het thema Azië. De kinderen maakten Aziatische lampionnen, gingen aan de slag met origami, maakten kennis met Oosterse vechtkunst en kregen les in mindfulness.

Groep 8b is gestart met het thema Oceanië voor het multicultuurproject.

Maandag 15 mei namen de groepen 8 deel aan de Verkeerseducatiedag. De hele dag werden allerlei activiteiten georganiseerd. Van twee activiteiten hebben we een aantal foto's.

Groep 5b heeft geweldige lampionnen gemaakt in Aziatische sferen. Van wilgentenen is er eerst een constructie gemaakt, vervolgens is deze constructie bedekt met een soort rubber-latex. Het resultaat mag er zijn! Ze zullen ook op de tentoonstelling te zien zijn.

Gastles over Afrika in groep 3a.

De groepen 1 t/m 8 openen gezamenlijk op het schoolplein het project Multicultuur.

De kleuters hebben op de laatste vrijdag voor de meivakantie meegedaan aan de Koningsspelen. Ze hebben na een sportieve opening en een lekker Koningsontbijt aan allerlei spellen meegedaan.

Groepen 7 en 8 hebben op vrijdag 21 april deelgenomen aan de jaarlijkse Sport- en Cultuurdag.

De groepen 5 zijn al drie keer aan de slag gegaan met leden van de harmonie. De leerlingen mochten allerlei instrumenten uitproberen.

De groepen 7 mochten een dagje op bezoek bij het Rodastadion.

Een aantal kinderen van groep 3a heeft een aantal weken gewerkt aan een zelf ontworpen knikkerbaan.

Demonstratie Mad Science groepen 1-2