Gezonde voeding

De school zorgt op alle dagen van de week voor een gezond fruit tussendoortje tijdens de ochtendpauze.  Op de dagen dat de schooldag tot 15.15 uur duurt, verzorgt de school ook een gezonde lunch. De Jumbo is de voedingsleverancier die dagelijks het eten en drinken in gekoelde boxen op school aanlevert.

Richtlijnen vanuit het voedingscentrum
De voeding en drank die aangeboden wordt, is samengesteld volgens de regels van het Voedingscentrum Nederland; dit betekent vooral minder suiker en vet en meer vitamines, eiwitten en vezels. Minimaal 80% van de geserveerde producten komt uit de Schijf van Vijf. De dranken die kinderen aangeboden krijgen, bevatten geen toegevoegde suikers. De lunch is zo samengesteld dat kinderen kunnen kiezen uit verschillende producten. Op basis van bovenstaande richtlijnen en onder toezicht van de GGD en het voedingscentrum zijn een aantal lunchcycli vastgesteld die roulerend ingezet worden. Met name de GGD zal de kwaliteit blijven monitoren. Daarnaast mag er gedurende de gehele schooldag water worden gedronken.

Bijzondere voedingsvragen
Met bijzondere voedingsvragen zoals allergieën, diëten, voorschriften vanuit het geloofsovertuigingen wordt uiteraard rekening gehouden. Er vindt hierover altijd overleg plaats met de ouders. Indien nodig worden er oplossingen op maat gemaakt.

Het eetmenu
Op Parro, het oudercommunicatieplatform, zal gepubliceerd worden wat de kinderen als fruit tussendoortje en schoollunch aangeboden zullen krijgen. De schoollunch zal bestaan uit verschillende soorten bruin- en volkorenbrood, verschillende soorten beleg (kaas- en vleessoorten), groente, fruit, yoghurt, muesli, crackers, melk, suikervrije drinkyoghurt, water met een smaakje, etc.

Stimuleren van het drinken van water
We stimuleren overdag het drinken van water. De kinderen kunnen de waterbidon vullen bij één van de watertappunten in school.

Eetgerei
De kinderen hebben een drinkbidon en een lunchbox nodig. In de lunchbox zit een beker, een kommetje en bestek. De lunchbox is op school te koop maar mag ook van thuis meegenomen worden. Dit eetgerei gaat dagelijks mee naar huis om schoon te maken en komt de dag erna weer mee terug.

Volgende pagina: Hoe verder?