Wat houdt OBS Harlekijn als beweegschool in?

Er zijn binnen dit project twee varianten mogelijk:

  • De volledige interventie school waarbij de schooldag verlengd wordt, het lesrooster wordt aangepast, de kinderen een gezonde lunch op school krijgen aangeboden en er extra momenten van bewegen en creativiteit worden ingebouwd tijdens de lessen en de overblijfpauze. Basisschool “De Schatgraver” en Basisschool “Wereldwijs”, beiden in Landgraaf, doen mee als volledige interventie school binnen dit project.
  • De beweegschool waarbij er “alleen” extra momenten van bewegen en creativiteit worden ingebouwd tijdens de lessen en de overblijfpauze. Basisschool Langeberg in Brunssum en wij, OBS Harlekijn doen mee aan het project als beweegschool

Op OBS Harlekijn als beweegschool is dus de tweede variant van toepassing. Er zal dus niets veranderen aan onze schooltijden en het lesrooster en de kinderen nemen nog steeds hun eigen boterhammentrommeltje mee.

Naast bovengenoemde scholen,  doen er nog 4 controle scholen mee waar er niets zal veranderen en waarmee bovengenoemde 4 scholen vergeleken zullen worden.

Volgende pagina: Begeleiding activiteiten