Hoofdluis

Op OBS Harlekijn gaan we serieus om met de hoofdluisproblematiek. Zo hebben we een ‘luizenbrigade‘ die als doel heeft dit probleem systematisch aan te pakken. In de eerste week na een schoolvakantie controleert een groep ouders in alle groepen op hoofdluis en neetjes. Wij vragen u om in deze week uw kind(eren) met eenvoudige kapsels naar school te sturen en niet te veel gel te gebruiken.

Bij controles in het verleden werd bij redelijk veel kinderen hoofdluis geconstateerd. Gelukkig hebben we gemerkt dat u de oplossing van de hoofdluisproblematiek nog steeds als een gezamenlijke verantwoordelijkheid ziet. De ouders van de kinderen waarbij hoofdluis en/of neetjes zijn ontdekt, worden op de hoogte gebracht. Op Isy komt een bericht in welke groep(en) hoofdluis/neetjes zijn geconstateerd.

Voor de behandeling van hoofdluis kunt u de volgende folder lezen: ‘Kammen maar’.

Als school wilden we nu nog een stapje verder gaan om verspreiding van hoofdluis tegen te gaan en wel door voor ieder kind een luizenzak aan te schaffen waarin ze hun jas kunnen opbergen. We hebben gekozen voor luizenzakken die ook voor de jongere kinderen gemakkelijk te hanteren zijn. Op iedere luizenzak komt de naam van het kind te staan en het is de bedoeling dat de luizenzak op school blijft.
Het spreekt voor zich dat iedere keer als er een jas uitgedaan wordt, deze ook in de luizenzak gestopt moet worden. Op school zullen we hier uiteraard aandacht aan besteden. Het zou echter fijn zijn als u ook thuis met uw kind(eren) praat over het belang van het gebruik van de luizenzak. De luizenproblematiek is en blijft namelijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid van school en ouders.

We hopen dat u er begrip voor heeft dat we een luizenzak maar één keer voor ieder kind kunnen aanschaffen. Bij verlies of stukgaan van de luizenzak zullen we u moeten vragen om zelf een nieuwe aan te schaffen. Deze zijn dan te verkrijgen bij onze administratie tegen de kostprijs van €2,50.

Heeft u over bovenstaande informatie vragen, dan kunt u terecht bij Diana Vaessen: diana.vaessen@movare.nl.
Laten we elkaar veel luizenvrije schooljaren toewensen!

PS: Nieuwe ouders voor de luizenbrigade zijn altijd welkom!