Officiële opening GBT

VROEGER KOELBÓTTERHAMME, NU COOLE LUNCH-BOTERHAMMEN
Een VIP-arrangement voor de F1 Dutch Grand Prix en een gesigneerd boek van chefkok Hans van Wolde viel onze leerling Anouk Beckers van OBS Harlekijn afgelopen vrijdag ten deel. Haar recept voor een gezonde hartige lunch won de receptenwedstrijd, uitgeschreven bij gelegenheid van het officieel omdopen van OBS Harlekijn tot Gezonde Basisschool van de Toekomst. Een 2e en respectievelijk 3e prijs waren er voor Pip Vankan en Jop Telgenkamp.

Projectleider juf Diana liet zich dit openingsfeest smaken. “Waar vroeger ‘koelbótterhamme’ werden gegeten, smullen onze schoolkinderen nu van hun coole lunch. Hoe mooi is het dat dit project zich wortelt op historische grond.” Hans van Wolde, eigenaar en chef van Brut172, voelde zich vereerd om de officiële ‘opening’ te verrichten. Het sluit aan bij zijn missie om kinderen pure ingrediënten en smaak te laten ontdekken. En vooral elke dag iets te eten wat ze nog niet kennen. “Wedden dat ze het na een week wél lekker vinden”, stelt hij.

EEN KOOKBOEK AAN GEZONDE GERECHTEN
De oproep om kinderen hun eigen gezond recept te maken, leverde haast een heel kookboek aan nieuwe gerechten op. Aan Hans de taak om het winnende recept uit te kiezen. “Omdat ik zelf van lunchen houd en al zin in eten kreeg toen ik het recept van Anouk las, is zij voor mij dé winnaar. Maar wat was het moeilijk”, aldus Hans. Naast het F1 Dutch GP VIP arrangement, aangeboden door Jumbo (die elke dag zorgt voor de verse en gezonde producten voor de schoollunch), mocht de winnares het gesigneerde boek ‘Brut dat ben jezelf’ in ontvangst nemen. De 2e en 3e prijs werden ook verrast met een leuke attentie.

447 CHEFKOKS
Voor alle 447 kinderen was er bovendien een kookschort met de tekst: Chefkok. Als motivatie om niet alleen op school gezond(er) te eten, maar ook thuis gezond(er) te koken. GBT-school zijn betekent naast aanbod van extra beweeg- en creatieve activiteiten, kinderen bewust kennis laten maken met gezonde en bewuste voeding. Dus minder suiker en vet en meer vitamines, eiwitten en vezels. In zowel de kleine als overblijfpauze wordt er samen gezellig gegeten. ‘Ik wist niet dat ik dat lekker vond’ en ‘Het lijkt wel een restaurant op school’ zijn spontane en alleszeggende reacties uit de klas.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details