Schoolmaatschappelijk werk

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Michelle Luyten, 38 jaar, en ik werk als maatschappelijk werkster bij welzijnsorganisatie Welsun in Landgraaf.

Als maatschappelijk werkster help ik burgers in Landgraaf met psychosociale problemen, waarbij het versterken van de eigen kracht en zelfredzaamheid voorop staat. De vragen/zorgen kunnen gaan over onder andere: financiën, individu, gezin, opvoeding, ontwikkeling van het kind, scheiding en/of andere ingrijpende gebeurtenissen. Ik werk met jong en oud.
Als schoolmaatschappelijk werkster ben ik actief binnen 2 basisscholen in Landgraaf, als ook op het Brandenbergcollege in Landgraaf. Hier werk ik met kinderen, maar ook met ouders, leerkrachten, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren/ intern begeleiders en externe hulpverleners.

Ik voer dus zowel gesprekken met kinderen wanneer zij vragen, zorgen, problemen hebben, als ook met de ouder(s). Omdat kinderen minderjarig zijn is het belangrijk en noodzakelijk dat ouders geïnformeerd zijn.

Mochten er dus vragen/zorgen zijn in de thuissituatie waarbij ondersteuning gewenst is, dan kan er contact met mij opgenomen worden. Dat kan via de intern begeleider, de leerkracht of via het algemene nummer van Welsun: 045-5323636.

Met vriendelijke groet,
Michelle Luyten